Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ząbek czosnku kroimy na pół, smarujemy nim wnętrze garnka, wlewamy wino, dodajemy sok z cytryny, zagotowujemy.
Dodajemy starte na tarce sery, mieszamy, aż się roztopią.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, dodajemy do garnka, mieszamy.
Doprawiamy sos gałką muszkatołową.
Fondue podajemy w garnuszku lub miseczce stale podgrzewanej, aby sos nie stężał.